For Beboere

Printerrum

Her kan du surfe på nettet, printe, scanne of fotokopiere. Sort/hvid print koster 20 øre og faveprint 30 øre. Print afregnes af dit depositum, når du flytter.

Facebook

Spørg i dit køkken om, hvordan du kommer på vores Facebook gruppe eller ansøg om medlemskab her. På gruppen finder du bl.a. opfordring til at deltage i fælles aktiviteter, spontane og planlagte. Kontoret skriver som regel på Facebook, hvis der pludseligt må lukkes for vand eller varme.

Medielicens

Du har pligt til at tilmelde dig på www.dr.dk/licens, hvis du har enten TV, PC/Tablet med internetadgang eller smartphone med internet.

Forretningsudvalget (FU)

FU er vores øverste myndighed for kollegiets udvalg – dog ikke for baren eller idrætsforeningen, som er selvstændige organisationer. FU er bl.a. ansvarlig for afvikling af to årlige beboermøder for alle kollegianere og det månedlige køkkenrådsmøde for en representant fra hvert køkken. FU behandler også ansøgninger om dispensation for uddannelseskravet og tilskud til sociale arrangementer.

Vaskerier

Du kan booke vasketider i vaskeriet ved blok 1 på mielelogic, det kræver dog at du går ned til maskinerne og opretter dig som bruger først, du kan finde vejledningen i vaskerummet.  Vaskeriet ved blok 2 er uden booking.

Du skal holde din vaskebrik hen til en vaskemaskine/tørretumbler. Så vælger du program. Tryk herefter på knapperne for sæde og skyllemiddel – de lyser rødt. Vælg sæbe, der passer til din vask, ved at vælge det nummer som den valgte vask har. Tryk på den store runde knap. Tryk på “køb” på displayet oven på maskinen. Afslut med at trykke på den grønne knap, som starter maskinen
En vaskemaskine koster 13kr., og en tørretumbler koster 9kr. Dit vaskeforbrug opkræves sammen med huslejen en måned forskudt. Få straks din brik spærret, hvis du mister den, så andre ikke kan vaske for din regning. En ny brik koster 100kr.

Nøgleservice

Hvis du smækker dig ude, lukker personalet dig gratis ind. Ellers kan du benytte nøgleservice. I Udhængsskabet uden for kontoret kan du se, hvem der er nøgleservice. Det koster 25kr. kl. 08:00 – 22:00 og 50kr. i det resterende tidsrum. Der er afegning med det samme. Derfor er det en god ide altid at have 50 kr. liggende på værelset. Det er dit eget ansvar, at der er en ekstranøgle til nøgleservice. De tager oftest også mobilepay.

Motionsrummet i cykelkælderen

Motionsrummet kan frit benyttes i tisrummet 08:00 – 20:00. Rummet er efterhånden blevet et socialt møderum for begge køn og sportsudvalget (der typisk også er dem der bruger rummet, vil gerne give instruktioner hvis du spørger efter dem dernede).

Elevator

Hvis du har anbragt ting for tæt på elevatordøren, stopper elevatoren og den røde knap lyser. Fjern det, der blokerer for sensorerne, tryk på knappen under den røde lampe og tryk etagenummer.

Reparationer i din bolig

Hvis du skal have lavet noget på værelset, skal du skrive en mail til: kontor@hjortespring.dk. Der skal oplyses værelsesnummer HVER gang. Skriv om problemet samt om vi må gå ind, hvis du ikke er hjemme. Alternativt siger vi en dag, hvor du skal være hjemme mellem 8 – 16.

Personlig rådgivning

Kollegielederen er uddannet til at rådgive beboerne omkring personlige spørgsmål. Du er altid velkommen til at komme forbi kontoret eller lave en aftale, så der kan tales fortroligt. Det talte forbliver mellem jer, med mindre andet aftales.

Dit køkken

Du har et skab i køkkenet, hvor din postkassenøgle – den med værelsesnummeret – dur. Du har også plads i køleskab og fryser. Spørg i køkkenet, om hvor dine steder er, og hvilke regler der er. Vi har 24 køkkener og 24 sæt regler. Der skal være plads til alle, så der er vigtigt at rydde op efter sig selv. Du har pligt til at deltage i rengøring af køleskabe og de steder, som ikke renholdes af rengøringsfirmaet. De fleste køkkener har en facebookgruppe hvor du kan få aktuelt information.

Køkkenkasse

Der står i vores vedtægter, at du er pligtig til at betale til køkkenkassen. Man betaler 25 – 50 kr. om måneden afhængigt af køkkenet. Beløbet dækker vask af viskestykker og klude samt supplering af service og inventar. Der afholdes et køkkenmøde en gang om måneden, hvor i selv fastsætter regler for brug af køkkenet. Der er et kælderrum til hvert køkken i cykelkælderen. På døren står dit køkkennummer – du skal bruge din nøglebrik.

Køkkenpostkasse

Tøm køkkenpostkassen af og til – den lange nøgle er til den. Det er den hvide postkasse med samme nummer som dit køkken. Der lægges bl.a. referater fra køkkenrådsmøder samt vigtig post i forbindelse med beboermøder.

Gæster

Husk at du er ansvarlig for alt hvad dine gæster gør. Du kan stilles til ansvar, hvis dine gæster laver ballade eller udøver hærværk. I værste fald kan du blive opsagt fra din bolig på grund af dine gæsters adfærd.

Dørklokke

Dine gæster kan ringe på din dørklokke (din telefon på værelset) ved at trykke B + værelsesnummer. Den kan også ringe på til køkkenet ved at trykke B + 33 + køkkennummer. Du kan låse hoveddøren op for gæster ved at trykke 5 på den telefon, der hører til værelset. LUK ALDRIG NOGEN IND, DU IKKE KENDER.

Ting på gangarealerne

Det er ikke tilladt at efterlade ting på gangarealerne. Efterlandskaber vil blive fjernet for egen regning. Af hensyn til rengøringen skal dørmåtter forblive i din egen bolig.

Renholde toilet

Hvorfor får du brune kalkstriber i toilettet?

De brune striber i toilettet består af kalk og jernforbindelser. De kommer fra vandet og afsættes, når der skylles ud i toilettet. Herlev er et område med meget hårdt vand, og du vil sandsynligvis opleve problemer med brune striber i toilettet. Drikkevands hårdhed er nemlig et udtryk for indholdet af kalk og magnesium.

Læs mere her

Tjekliste til køkkenrengøring